sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kaupunkitokoa

Pyörähdettiin viikonloppu kaupungissa, ja tokihan sitä sitten hyödynnettiin lähikenttä. Perjantaina meinasi ensin runsauden pula iskeä, kun olisi halunnut tehdä melkein kaikkea, koska saatiin vielä kuvaaja matkaan, vaikka parasta Musteen kanssa olisi tavallaan ollut vaikka vain leikkiä. Tehtiin kuitenkin leikin lisäksi kartiota, seuraamista, jääviä, noutoakin. Kartion aloitus on huono. Olen ennenkin sitä manannut, mutta ei fokusoi ollenkaan tai käskyllä lähtee juoksemaan ja pyörähtää omiaan jossain huvikseen, eikä yritäkään nähdä koko kartiota. Tässä kohtaa ei laitettu siihen hirveästi eforttia, mutta seuravassa treenissä saatiin hyviä idiksiä, niistä myöhemmin. Seuraaminen on kyllä niin super, että melkein voisin itkut tirauttaa. Ilme, asenne, häntä, kaikki. Ei muuten jätättele tai kysele. Ollaan tehty pitkähköjäkin pätkiä, välillä suullisesti kerran että hyvin menee, välillä välipalkkaa. Käännökset, etenkin täykkäri, tosi napakat! Huh. 

Jääviä erottelee todella hyvin. Paitsi videoituun treeniin tekee koko ajan virheitä. Mutta muuten tuntuma niissä hyvä. Noutoa ei olla tehty vauhtina niin hirveästi viime aikoina, niin meinaa tiputtaa liian aikaisin. Kävin vielä samana iltana leikittämässä pelkästään kentällä, ja tehtiin palloilla kahden lelun leikkiä, jossa sitten treenattiin pitämistä, kunnes sanon "jes". Tai siis muistuteltiin tätä. 

Taimi hienosteli kentällä, koska sillä on aina vaan niin kivaa, ja Suri käsi leikkimässä ja tekemässä muka hommia. No oikeasti se seurasi kyllä hienolla asenteellä, oli pystyssä korvat ja hyvä tuntuma jalkaani. 

Tosiaan illalla käytiin vielä leikkitreenissä ja seuraavana päivänä pieni treenisetti vielä. Leikitin Mustetta taas vähän enemmän, ja leikki taistelua tosi hyvin. Oikein ärhäkkä. Jee. Sitten kartiota. Taas käytin vähän ajatuskapasiteettiä, ja mistäs olenkaan Mustetta viime aikoina (myös) kehunut: nopeasta oppimisesta. Nyt siis en olettanut, että lähtisi sikahienona rakettina kiertämään suorilta. Siispä annoin käskyn, jolla se toimi kuten aina. Patistin sitä kiertämään niin kauan, että se VIHDOIN katsoi ja hiffasi, mitä siellä kentällä oikein olisikaan.. Seuraavaan se lähtikin hyvin, tosin sellainen "vitutushaukku" tuli mukana. :D Mutta sitten vielä hieno ja hiljainen. Nyt siis tätä parissa treenissä, eli sen on vaan itse ratkaistava homma, jolloin se oppisi sen, että vaikka ei olisi bongannut etukäteen, tietää se käskyn myötä lähteä juoksemaan ja etsimään viimeistään sitten, mitä se kiertää. Jepajee, hyvä tunne! Täytyy sanoa, että Musteelle tämä taktiikka sopii. Surihan olisi ehkä jo haihtunut häpeästä ilmaan, jos sitä olisi patistettu samalla tavalla, mutta Muste yritti ja yritti ja yritti tajuta, minne sen pitäisi mennä, ja ennemmin alkoi haastaa minua asiassa. Siis ei Surikaan tällä hetkellä ole sentään enää siinä moodissa, mutta nuorena ja vastaavassa hormonivaiheessa kyllä. Aika hauska, miten erilaisia ne tässä onkaan. 

Lisäksi taas tehtiin seuraamista ja jääviä. Noudossa oli hieno, kun oltiin edellisenä päivänä muistuteltu, imlloin saa tiputtaa, niin nyt oikein näki, miten teki töitä, ettei vaan laskisi liian aikaisin pois. :) Taas se nopsa oppiminen. ;)

Päivitetään vielä viime keskiviikon treenit! Koska ne oli tärkeät. Med Sanna ja Rosma. Musteelle ekassa setissä jo vähän kokeenomaisempaa, eli liikkeet kokonaisina, sitten palkka kehujen jälkeen. Aluksi pieni seuruukaavio. Oli siisti! Vähän nurisi turhauksissaan, mutta ei paha. Ennemmin taas kiva, että se alkaa vaatia, koska se kertoo halusta. Kunhan ei pahemmaksi laske sitä ääntelyä. SItten kapulan pito ja lopuski luoksetulo. Siinä ennakoi käskyllä, mutta eipä muuta kuin käskytykset treeniin, niitähän ei olla tehtykään. Toisessa setissä hätäseen ruutua ja kaukoja, ei siis kokeenomaisesti. Sitten vauva sanoi, että nyt riittää. :D Mentiin vielä metsään, ja Sanna teki Musteelle jäljen, jossa 5 keppiä. Tosi hyvin toi kepit, kun hetken odottelin! Seuraavaksi vaan pidempi jälki vaan ja keppejä sinne, samoin vähän namitusta jäljelle myös.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti